Home Tocator crengi
Tocator crengi
Tocator Crengi PDF Imprimare Email
Tocator crengi
Scris de andreibitculescu   
Joi, 24 Martie 2011 12:03
Odata cu dezvoltarea tehnologiei si imbunatatirea dispozitivelor de tocare , acestea au fost trimise si in industria hartiei, bineinteles, acestea au fost modificate radical atat rezistenta cat si viteza de tocare si stocare. Intre anii 1980-1989 Romania producea aproximativ un milion de tone de celuloza, la putin timp dupa anii ’90 majoritatea fabricilor s-au inchis din diverse motive. Astazi in Romania mai exista o singrura fabrica de celuloza si de semi-celuloza.

Desi aceste firme polueaza enorm natura prin deseurile si chimicalele acestora (dioxid de clor, dioxit de carbon) U.E. a mai acordat o sansa acestor firme insa a impus cerinte stricte care depasesc cu mult bugetul proprietarilor, ceea ce inseamna ca intr-un timp foarte scurt se vor inchide foarte multe firme care se ocupa cu producerea de celuloza.

Tocatoarele de crengi functioneaza prin acelasi principiu cu tocatoarele de hartie obisnuite, insa acestea au o putere mult mai mare deoarece si activitatea este categoric mult mai mare, aceste concasoare (masina de sfaramat materiale dure, in industrii sau la prelucrarea diferitelor elemente) sunt folosite cu succes si astazi in tari cu o varietate mare, care respecta normele U.E. pentru poluare, Germania este una dintre aceste tari care exporta annual nu mai putin de 4 milioane de tone de celuloza, Romania nu exporta celuloza insa importa relativ putin.

Ceea ce inseamna ca intr-un timp foarte scurt singurele fabrici de profil de care dispune Romania in prezent se vor inchide deoarece nu respecta normele impuse de uniune. Ceea ce este bine pentru natura deoarece nu va mai fi poluata din acest domeniu, insa este un punct greu de plecare pentru Romania la capitolul dezvoltare rapida.
 


Sondaje

Iti place acest site?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com