Home Tocator furaje
Tocator furaje
Tocator Furaje PDF Imprimare Email
Tocator furaje
Scris de andreibitculescu   
Marţi, 25 Ianuarie 2011 10:42
Furajele sunt produse vegetale, (mai rar animale si minerale) folosite pentru hrana animalelor ierbivore domestice. Nutretul este un produs sub forma de granule, obtinut pe cale industriala din amestecul a mai multor feluri de produse, (vegetale, animale, minerale)

De-a lungul timpului, impreuna cu evolutia tehnologiei, au aparut diferite aparate pentru fiecare activitate din gospodarie. Majoritatea locuitorilor rurali, desi nu au acceptat imediat noile metode, au ajuns sa le foloseasca fiind convinsi de rapiditatea executarii diferitelor activitati din gospodarie.

Initial, tocatorul a fost inventat in anul 1909 pentru a micsora rapid nivelul de hartie si documente compromitatoare. Desi erau primele modele aparute, acestea au ajutat protestatarii anti-nazisti de atunci la ascunderea nesupunerii fata de dictatura care exista atunci.

Nu a durat mult pana cand au fost inventate si alte functii pentru aceste tocatoare de hartie, imbunatatite cu o putere mult mai mare, si cu o rezistenta mult mai mare, acestea au ajuns intr-un timp relativ scurt sa poata toca de la hartie (de orice grosime) pana la plastic sau haine (diverse materiale.) Astazi aceste tocatoare sunt cel mai des intalnite in birouri sau chiar in unele case, datorita tocarii hartiei la un nivel mult mai rapid si mai eficient decat ruperea sau taierea manuala cu foarfecere.

Putin mai tarziu au aparut, modele mai mari, tocatoare de lemn in firmele pentru celuloza, desi au mai ramas putine in Romania, in prezent (doar o firma de celuloza si una de semi-celuloza) aceste tocatoare isi fac activitatile fara probleme pentru om, activand in singurul scop creat, anume: ajutarea omului.
Tocatoarele de furaje sunt
prezente in unele zone rurale pentru a imbunatati nivelul de lucru si pentru a ajuta implicit locuitorul la diferitele munci agricole, inclusiv crestrea animalelor.
 


Sondaje

Iti place acest site?
 

Vizitatori Online

Avem 9 vizitatori şi 6 membri online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com