Home Tocator paie
Tocator paie
Tocator paie PDF Imprimare Email
Tocator paie
Scris de andreibitculescu   
Marţi, 25 Ianuarie 2011 10:44
De-a lungul timpului locuitorii rurali au avut deosebite obiecte pentru a imbunatatii propriul nivel de lucru, de la grebla la coasa, pana la lopata, furca si cazma si multe altele. In alele momente aceste obiecte au fost considerate drept un pas spre viitor. Chiar asa a fost, nu a durat mult pana cand ingeniozitatea omului si-a spus cuvantul, mai mult, aratandu-si forma in diferite obiecte mecanice pe care omul le-a inventat, folosit, si comencializat de-a lungul istoriei.

Incet, dar sigur, au inceput sa apara, din ce in ce mai des, diferite obiecte mecanice fiind atinse de evolutia si avansarea tehnologiei. Asa au inceput sa apara variante mecanizata ale obiectelor primale:
- Sapa, a devenit o motosapa
- Furca, a devenit mecanizata de asemenea,
- Grebla, fiind unul dintre cele mai clasice ustenisle a devenit mecanica de asemenea.
- Coasa, a suferit o transformare, acum este numita o motocoasa.
- etc.

Majoritatea obiectelor pe care noi le putem observa foarte usor si distinge totodata trebuie sa luam la cunostinta faptul ca fara acele obiecte clasice, nu am putea avea obiectele de astazi, deoarece nu ar fi existat o pista pentru inceput. Poate ca este greu de imaginat, dar toata tehnologia de care dispunem astazi exista datorita unor obiecte care au ajutat la dezvoltare treptat, nu puteam ajunge aici brusc, ci treptat asa cum am facut-o, totusi, cu toata aceasta tehnologie, nu este suficient pentru a putea renunta complet la ustensilele de baza.

Un tocator de paie este proiectat pentru maruntirea paielor razante, sau a balotilor de paie, introduse manual in camera de alimentare. Tocatorul taie paiele in bucati, iar paiele marunte ies prin orificiul de evacuare. Lungimea paielor maruntite tine de paravanul montat in razatoare.
 


Sondaje

Iti place acest site?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori şi 2 membri online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com